Kókuszgolyó piskótából

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 18 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 15 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • az összeállításhoz:

  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 2-3 evőkanál lekvár
  • kimagozott meggyszemek (lehet fagyasztott, rumos, konyakos)
  • rum vagy kevés rumaroma
  • némi meggylé vagy tej (ha szükséges)
  • a forgatáshoz:

  • 15 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

  1. Az átszitált lisztet elvegyítjük a sütőporral. A tojást keverjük habosra a porcukorral, apránként adjuk hozzá a lisztet és a vizet. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben tűpróbáig süssük.
  2. A kihűlt piskótát morzsoljuk össze - a meggyszemeken és a kókuszreszeléken kívül -, adjuk hozzá a többi hozzávalót gyúrjuk össze. Ha száraznak találjuk, meggylevet vagy tejet tegyünk hozzá.
  3. A masszából formázzunk tetszőleges méretű golyókat, melynek közepébe 1-1 meggyszemet teszünk. Forgassuk kókuszreszelékbe, majd néhány órára tegyük hideg helyre, hogy az ízek összeérjenek.
Recept megjegyzései

Ha van otthon maradék piskótánk - pl. a kozáksapka, vagy más sütemény összeállításánál leeső darabok - abból is elkészíthetjük.