Kínai ragacsos császárhús

Hozzávalók

0/17Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A császárhúst megtisztítjuk a sörtéktől (pörzsölés, szakácsfáklya), egy serpenyőben vizet forralunk, és a leöblített húst a forrástól számított 5 percig előfőzzük. A vízből kiemelve hideg vízbe tesszük, lecsepegtetjük, szárazra töröljük, majd 2-3 centis kockákra vágjuk.
  • A serpenyőt felforrósítjuk, - zsiradék nélkül – beletesszük a felkockázott húst, és kb. 5 percig pirítjuk. Hozzáteszünk 6 szelet gyömbért, a félbevágott fokhagymagerezdeket, és tovább pirítjuk.
  • Majd beletesszük a babérlevelet, csillagánizst, fahéjat, és két percig tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a bort, valamint a csilit, majd 2-3 perc múlva a sört is. Ízesítésül beledobjuk az újhagyma fel nem használható zöld részét, hozzáadunk egy kiskanál sót.
  • Hozzáadjuk a szezámolajat, szójaszószt, annyi vizet, hogy jól ellepje, a megtisztított főtt tojásokat, és kb. másfél óra alatt, fedő nélkül a húst puhára pároljuk. Ha szükséges, a vizet pótoljuk. Tálaláskor a tetejét az üres serpenyőben lepirított szezámmaggal, valamint az újhagyma zöldjével díszítjük, és jázminrizzsel tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

https://www.youtube.com/c/Gy%C3%B6rgyHargitai