
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt kevés langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a sóval, egy tojássárgával, az áttört, főtt burgonyával, a felfuttatott élesztővel és annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy keményebb kelt tésztát kapjunk. Beledagasztjuk az olajat is, és langyos helyen a tésztát duplájára kelesztjük.
- Ha a tészta megkelt, téglalappá nyújtjuk, a közepére fektetjük (egyben vagy szeletben) a szárazra törölt sonkát, a tésztát ráhajtjuk, a széleit jól összenyomkodjuk. Megkenjük tojásfehérjével, tetejére lyukat szúrunk, hogy a keletkező gőz eltávozhasson, és forró sütőben pirosra sütjük. Mikor már majdnem kész, megkenjük tojássárgájával, amitől szép fényessé válik. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre