Kávékrémes sütemény

Kávékrémes sütemény

Hozzávalók

0/15Hozzávalók
    a piskótához:
  • a krémhez:
  • a tetejére:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük.
  • A lisztet összeszitáljuk a kávéval, és a sütőporral. A tojásos-vajas krémhez öntjük a tej felét, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztes keverék felét is. Ezután beletesszük a maradék tejet és lisztet, majd addig keverjük, amíg teljesen homogén lesz.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 165 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kivesszük, rácson kihűtjük.
  • A krémhez a tejszínt habbá verjük, hozzáadunk 4 evőkanál porcukrot. A mascarponéhoz hozzáadjuk az 1dl erős kávét, kézi habverővel jól összedolgozzuk. A két krémet összeöntjük, belekeverjük a zselatinfixet, és a piskótára kenjük.
  • Hűtőben dermesztjük minimum 2 órán keresztül, tálalás előtt a tetejét kakaóporral megszórjuk.
Mennyiség: 1 személyre