
Hozzávalók
-
a piskótához:
- a krémhez:
- a tetejére:
Elkészítés
- A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük.
- A lisztet összeszitáljuk a kávéval, és a sütőporral. A tojásos-vajas krémhez öntjük a tej felét, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztes keverék felét is. Ezután beletesszük a maradék tejet és lisztet, majd addig keverjük, amíg teljesen homogén lesz.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 165 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kivesszük, rácson kihűtjük.
- A krémhez a tejszínt habbá verjük, hozzáadunk 4 evőkanál porcukrot. A mascarponéhoz hozzáadjuk az 1dl erős kávét, kézi habverővel jól összedolgozzuk. A két krémet összeöntjük, belekeverjük a zselatinfixet, és a piskótára kenjük.
- Hűtőben dermesztjük minimum 2 órán keresztül, tálalás előtt a tetejét kakaóporral megszórjuk.
Mennyiség:
1 személyre