
Hozzávalók
-
a piskótához:
- a krémhez:
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
- A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, olajat, és végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
- Sütőpapírral bélelt kb. 28x20 cm tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
- A krémhez felverjük a tejszínt, a mascarponét habosra kikeverjük, majd összevegyítjük a dulce de leche-vel és óvatosan elkeverjük a felvert tejszínhabbal. A hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.
- A krémet a kihűlt piskótára kenjük, a tetejét kakaóporral szórjuk meg. Néhány órára a hűtőbe tesszük.
- A Dulce de Leche nagyon jól felhasználható különböző karamellkrémek készítéséhez.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
A Dulce de leche receptjét ld. Tejkaramellakrém (Dulce de Leche)