Karamell szelet (Dulce de Leche szelet)

Hozzávalók

    a piskótához:

  • 5 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet
  • a krémhez:

  • 300 g habtejszín
  • 250 g mascarpone
  • karamellkrém, Dulce de Leche (1 dob. (397 gr) sűrített tejből készítve)

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, olajat, és végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
  3. Sütőpapírral bélelt kb. 28x20 cm tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez felverjük a tejszínt, a mascarponét habosra kikeverjük, majd összevegyítjük a dulce de leche-vel és óvatosan elkeverjük a felvert tejszínhabbal. A hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.
  5. A krémet a kihűlt piskótára kenjük, a tetejét kakaóporral szórjuk meg. Néhány órára a hűtőbe tesszük.
  6. A Dulce de Leche nagyon jól felhasználható különböző karamellkrémek készítéséhez.
Recept megjegyzései

A Dulce de leche receptjét ld. Tejkaramellakrém (Dulce de Leche)