karamellkrém, Dulce de Leche(1 dob. (397 gr) sűrített tejből készítve)
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, olajat, és végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt kb. 28x20 cm tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez felverjük a tejszínt, a mascarponét habosra kikeverjük, majd összevegyítjük a dulce de leche-vel és óvatosan elkeverjük a felvert tejszínhabbal.
A hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.
A krémet a kihűlt piskótára kenjük, a tetejét kakaóporral szórjuk meg. Néhány órára a hűtőbe tesszük.
A Dulce de Leche nagyon jól felhasználható különböző karamellkrémek készítéséhez.
Recept megjegyzései
A Dulce de leche receptjét ld. Tejkaramellakrém (Dulce de Leche)