Hozzávalók
Elkészítés
- A tojássárgákat a tejszínnel elkeverjük, megsózzuk. Egy lábosban vizet forralunk, a tüzet visszavesszük, hogy a víz ne forrjon, csak forró legyen.
- A tejszínes tojássárgákat a vízforraló edényünknél nagyobb átmérőjű edénybe öntjük, és ezt beleállítjuk a vízforraló edénybe. (Nem szabad, hogy az edény alja beleérjen a forraló edényben lévő vízbe.)
- A vízgőz felett, habverővel, folytonos keverés mellett besűrítjük. (Forrni nem szabad, mert a tojássárga kicsapódik!)
- Amikor a mártás sűrűsödni kezd, a tűzről lehúzzuk, és állandó keverés mellett vékony sugárban hozzákeverjük a felolvasztott, és langyosra lehűtött vajat. Krémesre keverjük, és ízlés szerinti citromlével, sóval és borssal ízesítjük.
- A hollandi mártás a spárga jellegzetes kísérője.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/1 244 kcal, 1 adag/311 kcal