
Hozzávalók
- a besamelhez:
Elkészítés
- Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát és a gombaport. Sóval, borssal, oregánóval, valamint kakukkfűvel fűszerezzük. Amikor a gomba is megpárolódott, rászórjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, és besűrítjük.
- A besamelmártáshoz a vajban a lisztet fehéredésig pirítjuk, felöntjük a tejjel, ízesítjük sóval, és folyamatosan kevergetve, mártás sűrűségűre beforraljuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. (Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígítsuk.)
- A közben kihűlt gombamártást egy nylontasakba töltjük, egyik sarkát levágjuk, és megtöltjük vele a tésztacsövecskéket. Egy tűzálló tálat vajjal/margarinnal kikenünk, belefektetjük a megtöltött tésztát, ráöntjük a besamelt, és megszórjuk a reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben (légkeveréses 170 fok), kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.
Mennyiség:
1 személyre