Ganache krémes piskóta

Hozzávalók

0/7Hozzávalók
    a piskótához:
  • a krémhez:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • Először elkészítjük a krémet: a csokoládét apróra tördeljük. A tejszínt forrásig hevítjük, majd a csokidarabkákra öntjük, és kevergetjük, amíg a csokoládé teljesen feloldódik. Ha a krém kihűlt alacsony fokozaton habosra felverjük.
  • A piskótához tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a tojássárgákat, vizet, valamint a sütőporos lisztet. (Óvatosan végezzük, hogy ne nagyon törjük össze a habot.) A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon, kb. 10-12 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
  • A sütőből kivéve a sütőpapírt lehúzzuk, egy nyirkos konyharuhára, vagy tiszta sütőpapírra fektetjük a tésztát és felcsavarjuk. Néhány perc múlva újból ki- és felcsavarjuk, ismételve addig, amíg a piskóta kihűl, melyet megtöltünk a ganache krémmel.
Mennyiség: 1 személyre