Frankfurti leves 2

Hozzávalók

0/13Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • Az apróra vágott vöröshagymát az olaj felén megpároljuk. Hozzátesszük a lereszelt fokhagymát és a kockára vágott burgonyát. Fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, meghintjük kevés pirospaprikával és az apróra vágott petrezselyem felével. Végül felengedjük 1 liter vízzel.
  • Mikor a burgonya egyet forrt, hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát. Ha a zöldségek már majdnem puhák, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, melyet a tejföllel és 1 dl vízzel simára keverünk, és besűrítjük vele a levest.
  • A felkarikázott virslit pici olajon megpirítjuk, a leveshez adjuk a petrezselyem másik felével együtt, és újból egyet forralunk rajta.
Mennyiség: 1 személyre