Hozzávalók
Elkészítés
- Az apróra vágott vöröshagymát az olaj felén megpároljuk. Hozzátesszük a lereszelt fokhagymát és a kockára vágott burgonyát. Fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, meghintjük kevés pirospaprikával és az apróra vágott petrezselyem felével. Végül felengedjük 1 liter vízzel.
- Mikor a burgonya egyet forrt, hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát. Ha a zöldségek már majdnem puhák, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, melyet a tejföllel és 1 dl vízzel simára keverünk, és besűrítjük vele a levest.
- A felkarikázott virslit pici olajon megpirítjuk, a leveshez adjuk a petrezselyem másik felével együtt, és újból egyet forralunk rajta.
Mennyiség:
1 személyre