Frankfurti leves 2

Hozzávalók

  • 40 dkg kelkáposzta
  • 2 db nagyobb burgonya
  • 2 pár virsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1.5 dl tejföl
  • majoránna
  • őrölt bors
  • kevés pirospaprika

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát az olaj felén megpároljuk. Hozzátesszük a lereszelt fokhagymát és a kockára vágott burgonyát. Fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, meghintjük kevés pirospaprikával és az apróra vágott petrezselyem felével. Végül felengedjük 1 liter vízzel.
  2. Mikor a burgonya egyet forrt, hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát. Ha a zöldségek már majdnem puhák, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, melyet a tejföllel és 1 dl vízzel simára keverünk, és besűrítjük vele a levest.
  3. A felkarikázott virslit pici olajon megpirítjuk, a leveshez adjuk a petrezselyem másik felével együtt, és újból egyet forralunk rajta.