Hozzávalók
- a mártáshoz:
- a töltött tojáshoz:
Elkészítés
- A sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, kb. 0,5 cm-es kockára vágjuk sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A zellert megtisztítjuk, 0,5 cm-es kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A zöldborsót sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Az ecetes uborkát és az almát meghámozzuk, 0,5 cm-es kockákra vágjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk, ha kihűlt 0,5 cm-es kockákra vágjuk.
- A kockákra vágott anyagokhoz hozzákeverjük a majonézt, sót, mustárt, porcukrot, citromlevet, és őrölt borsot adunk hozzá ízlés szerint. A tejföllel kellő sűrűségűre készítjük, majd behűtjük.
- A töltött tojáshoz a tojásokat keményre főzzük, jól lehűtjük, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. A tojássárgákat kiemeljük, a margarinnal, sóval, borssal és mustárral habosra keverjük. A tojáskrémet csillagcsővel ellátott habzsákba tesszük, és a krémet a tojásfehérjékbe töltjük, és behűtjük.
- Tálaláshoz a tojásokat a franciasaláta alapra helyezzük, és tetszés szerint díszítjük. (Pl. snidlinggel, paradicsommal, retekkel, uborkával, petrezselyemmel stb.)
Mennyiség:
1 személyre