Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, ha kihűlt kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
- A sárgarépát, zellerszárat és a zellergumót szintén kockákra vágjuk, sós vízben külön-külön roppanósra főzzük. Ha fagyasztott zöldborsót használunk azt is puhára főzzük. (A konzerv borsót nem kell megfőzni.)
- Az uborkát és az almát is felkockázzuk. (Az almát lehet hámozva és hámozatlanul is a salátába tenni.)
- A mártás hozzávalóit - joghurt, tejföl, majonéz, só, őrölt bors - összekeverjük. A leszűrt zöldségeket, a burgonyát, uborkát és almát egy nagyobb tálba tesszük, és ráöntjük a mártást, elkeverjük. Néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
1,8 kg/1265 kcal, 10 dkg/70 kcal