Hozzávalók
Elkészítés
- A megtisztított és vékony karikákra szelt vöröshagymát az olívaolajon jól megdinszteljük. Amikor elkezd barnulni hozzáadjuk a vajat és a cukrot, mellyel barnára karamellizáljuk. (Vigyázzunk, hogy meg ne égjen!)
- Beletesszük a lereszelt fokhagymát, majd a fehérbort. Öntsük hozzá a húslevest- ha vízzel készítjük akkor két darab leveskockát is -, és ízesítsük babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval, valamint őrölt borssal. Forraljuk fel, majd lassú tűzön kb. 45 percig főzzük. (Ha szükséges még utánízesíthetjük.)
- Kenjük meg a zsemle- vagy bagettszeletek mindkét oldalát olívaolajjal, majd sütőben kissé pirítsuk meg. Ezuán dörzsöljük be a tetejüket fokhgymával, szórjunk rá reszelt sajtot, és 2-3 percre tegyük vissza a sütőbe, hogy a sajt kissé megolvadjon. A levest a pirítóssal tálaljuk, melyre ki-ki szórhat még reszelt sajtot.
Mennyiség:
1 személyre