Francia hagymaleves Nagyi módra

Hozzávalók

0/13Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A megtisztított és vékony karikákra szelt vöröshagymát az olívaolajon jól megdinszteljük. Amikor elkezd barnulni hozzáadjuk a vajat és a cukrot, mellyel barnára karamellizáljuk. (Vigyázzunk, hogy meg ne égjen!)
  • Beletesszük a lereszelt fokhagymát, majd a fehérbort. Öntsük hozzá a húslevest- ha vízzel készítjük akkor két darab leveskockát is -, és ízesítsük babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval, valamint őrölt borssal. Forraljuk fel, majd lassú tűzön kb. 45 percig főzzük. (Ha szükséges még utánízesíthetjük.)
  • Kenjük meg a zsemle- vagy bagettszeletek mindkét oldalát olívaolajjal, majd sütőben kissé pirítsuk meg. Ezuán dörzsöljük be a tetejüket fokhgymával, szórjunk rá reszelt sajtot, és 2-3 percre tegyük vissza a sütőbe, hogy a sajt kissé megolvadjon. A levest a pirítóssal tálaljuk, melyre ki-ki szórhat még reszelt sajtot.
Mennyiség: 1 személyre