Fokhagymakrémleves

Fokhagymakrémleves

Hozzávalók

0/11Hozzávalók

Elkészítés

0/2Utasítások
  • A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a vajon megdinszteljük. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük, és a vöröshagymára dobjuk. Rövid ideig együtt pirítjuk. Ezután rászórjuk a lisztet, mellyel szintén csak kis ideig pirítjuk, nehogy a fokhagyma megégjen és megkeseredjen.
  • Hozzáadjuk a húslevest, illetve a leveskockákból készített levet. Takarékon 15-20 percig főzzük, közben sózzuk, borsozzuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt, a kakukkfű levélkéket, valamint a reszelt szerecsendiót, és néhány percig főzzük. Az elkészült levest leturmixoljuk, megszórjuk petrezselyemmel, és sajtos pirított kifli-, vagy zsemlekarikákkal tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/1 152 kcal, 1 adag/288 kcal