Fokhagymakrémleves

Hozzávalók

  • 10 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg fokhagyma
  • 4 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 l húsleves (vagy 2 db leveskocka)
  • 1 ág kakukkfű (vagy 1/4 mokkáskanál szárított kakukkfű)
  • reszelt szerecsendió
  • apróra vágott petrezselyem
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a vajon megdinszteljük. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük, és a vöröshagymára dobjuk. Rövid ideig együtt pirítjuk. Ezután rászórjuk a lisztet, mellyel szintén csak kis ideig pirítjuk, nehogy a fokhagyma megégjen és megkeseredjen.
  2. Hozzáadjuk a húslevest, illetve a leveskockákból készített levet. Takarékon 15-20 percig főzzük, közben sózzuk, borsozzuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt, a kakukkfű levélkéket, valamint a reszelt szerecsendiót, és néhány percig főzzük. Az elkészült levest leturmixoljuk, megszórjuk petrezselyemmel, és sajtos pirított kifli-, vagy zsemlekarikákkal tálaljuk.
Recept megjegyzései

4 adag/1 152 kcal, 1 adag/288 kcal