Epermisu

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
    a sziruphoz:
  • a krémhez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Először a szirupot készítjük el. Ehhez beleszórjuk egy kis lábasba a cukrot, ráöntjük a vizet, és kevergetve addig melegítjük, míg a cukor elolvad. A citromok héját lereszeljük, beleszórjuk a szirupba, és hozzáadjuk a citromok kifacsart levét.
  • A krémhez az epret megmossuk, kicsumázzuk, és felaprítva összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a mascarpone sajtot és a vízgőzön megolvasztott fehércsokit. Jól elkeverjük és hozzáadjuk a tejszínt.
  • Egy kb. 20x30 cm-es tálba lerakunk egy réteg cukros-citromos szirupban megáztatott babapiskótát, erre rákenünk egy kis krémet, amit megszórunk apróra vágott eperrel. Addig folytatjuk a babapiskóta, krém, eperdarabok rétegezését, ameddig csak van miből. A vége mindig a krémréteg legyen, hogy a tetejére szórt kakaópornak legyen mihez tapadnia.
  • Kakaópor helyett tejszínhabbal is díszíthetjük. Néhány órát, vagy akár egy éjszakán át, hűtőben hűtjük. (Szezonon kívül fagyaszott eperből is készíthetjük, a díszítéshez kandírozott eperet valamint szórócukrot használhatunk.)
Mennyiség: 1 személyre