Hozzávalók
-
a sziruphoz:
- a krémhez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- Először a szirupot készítjük el. Ehhez beleszórjuk egy kis lábasba a cukrot, ráöntjük a vizet, és kevergetve addig melegítjük, míg a cukor elolvad. A citromok héját lereszeljük, beleszórjuk a szirupba, és hozzáadjuk a citromok kifacsart levét.
- A krémhez az epret megmossuk, kicsumázzuk, és felaprítva összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a mascarpone sajtot és a vízgőzön megolvasztott fehércsokit. Jól elkeverjük és hozzáadjuk a tejszínt.
- Egy kb. 20x30 cm-es tálba lerakunk egy réteg cukros-citromos szirupban megáztatott babapiskótát, erre rákenünk egy kis krémet, amit megszórunk apróra vágott eperrel. Addig folytatjuk a babapiskóta, krém, eperdarabok rétegezését, ameddig csak van miből. A vége mindig a krémréteg legyen, hogy a tetejére szórt kakaópornak legyen mihez tapadnia.
- Kakaópor helyett tejszínhabbal is díszíthetjük. Néhány órát, vagy akár egy éjszakán át, hűtőben hűtjük. (Szezonon kívül fagyaszott eperből is készíthetjük, a díszítéshez kandírozott eperet valamint szórócukrot használhatunk.)
Mennyiség:
1 személyre