Epermisu

Hozzávalók

    a sziruphoz:

  • 10 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 2 db citrom
  • a krémhez:

  • 30 dkg mascarpone
  • 50 dkg eper
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 40 db babapiskóta
  • a szóráshoz:

  • 30 dkg eper
  • cukrozatlan kakaópor vagy édes, felvert tejszínhab

Elkészítés

  1. Először a szirupot készítjük el. Ehhez beleszórjuk egy kis lábasba a cukrot, ráöntjük a vizet, és kevergetve addig melegítjük, míg a cukor elolvad. A citromok héját lereszeljük, beleszórjuk a szirupba, és hozzáadjuk a citromok kifacsart levét.
  2. A krémhez az epret megmossuk, kicsumázzuk, és felaprítva összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a mascarpone sajtot és a vízgőzön megolvasztott fehércsokit. Jól elkeverjük és hozzáadjuk a tejszínt.
  3. Egy kb. 20x30 cm-es tálba lerakunk egy réteg cukros-citromos szirupban megáztatott babapiskótát, erre rákenünk egy kis krémet, amit megszórunk apróra vágott eperrel. Addig folytatjuk a babapiskóta, krém, eperdarabok rétegezését, ameddig csak van miből. A vége mindig a krémréteg legyen, hogy a tetejére szórt kakaópornak legyen mihez tapadnia.
  4. Kakaópor helyett tejszínhabbal is díszíthetjük. Néhány órát, vagy akár egy éjszakán át, hűtőben hűtjük.