Eperkrémes muffin

Eperkrémes muffin

Hozzávalók

0/20Hozzávalók
    a tésztához:
  • a krémhez:
  • az öntethez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A tojásokat a kristálycukorral és a vanília aromával habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat/margarint, a túrót, a tejfölt, és krémesre keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és a tojásos keverékhez adjuk. A krém hozzávalóit összekeverjük.
  • Egy 12 db-os (8 cm átmérőjű) muffinsütő tálkáit papírkapszlival kibéleljük vagy vajjal kikenjük, mindegyik formába egy kanál tésztát teszünk, amelyre egy kiskanál eperkrémet kanalazunk, majd a formákat a maradék tésztával beborítjuk.
  • 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A formában kicsit pihentetjük, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  • Az öntet hozzávalóit addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. A kihűlt muffinokat porcukorral meghintve, az eperöntettel meglocsolva tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

12 db / 3467 kcal,  1 db / 288 kcal (öntettel)