Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
- az öntethez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A tojásokat a kristálycukorral és a vanília aromával habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat/margarint, a túrót, a tejfölt, és krémesre keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és a tojásos keverékhez adjuk. A krém hozzávalóit összekeverjük.
- Egy 12 db-os (8 cm átmérőjű) muffinsütő tálkáit papírkapszlival kibéleljük vagy vajjal kikenjük, mindegyik formába egy kanál tésztát teszünk, amelyre egy kiskanál eperkrémet kanalazunk, majd a formákat a maradék tésztával beborítjuk.
- 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A formában kicsit pihentetjük, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
- Az öntet hozzávalóit addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. A kihűlt muffinokat porcukorral meghintve, az eperöntettel meglocsolva tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
12 db / 3467 kcal, 1 db / 288 kcal (öntettel)