Eperkrémes muffin

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 5 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 2 db tojás
  • 12,5 dkg kristálycukor
  • 12,5 dkg vaj vagy margarin
  • 25 dkg sovány tehéntúró
  • 6 dkg tejföl
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • 1 db citrom reszelt héja
  • a krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg epervelő
  • 5 dkg porcukor
  • 1 kiskanál citromlé
  • 1 evőkanál búzadara
  • az öntethez:

  • 15 dkg epervelő
  • 1 kiskanál citromlé
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 dkg vaj vagy margarin
  • a szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítés

  1. A tojásokat a kristálycukorral és a vanília aromával habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat/margarint, a túrót, a tejfölt, és krémesre keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és a tojásos keverékhez adjuk. A krém hozzávalóit összekeverjük.
  2. Egy 12 db-os (8 cm átmérőjű) muffinsütő tálkáit papírkapszlival kibéleljük vagy vajjal kikenjük, mindegyik formába egy kanál tésztát teszünk, amelyre egy kiskanál eperkrémet kanalazunk, majd a formákat a maradék tésztával beborítjuk.
  3. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A formában kicsit pihentetjük, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  4. Az öntet hozzávalóit addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. A kihűlt muffinokat porcukorral meghintve, az eperöntettel meglocsolva tálaljuk.
Recept megjegyzései

12 db / 3467 kcal,  1 db / 288 kcal (öntettel)