Eperkrémes kocka

Eperkrémes kocka

Hozzávalók

0/16Hozzávalók
    a piskótához:
  • a krémhez:
  • a tetejére:

Elkészítés

0/7Utasítások
  • A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vizet és az olajat.
  • A fehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan a sárga habhoz vegyítjük.
  • A piskótamasszát sütőpapírral bélelt - ha van kikapcsolható karimájú - tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  • A krémhez 30 dkg epret botmixerrel pürésítünk. A tejszínhabot a cukorral és a habfixálókkal felverjük.
  • A mascarponéba belekeverjük az eperpürét, majd a zselatinfixet és a citromlét, végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  • A tepsit, amiben a piskótát sütöttük kibéleljük folpackkal úgy, hogy az oldalára is jusson. Belehelyezzük a piskótalapot, és rákenjük az eperkrém felét. A maradék 10 dkg epret apróra vágjuk, és a krém tetejére szórjuk. Rákanalazzuk az eperkrém másik felét és elsimítjuk.
  • Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen. A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, és a kihűlt süteményre öntjük.
Mennyiség: 1 személyre