Eperkrémes kocka

Hozzávalók

    a piskótához:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg kristálycukor
  • 5 db tojás
  • 1 dl víz
  • 1 dl étolaj
  • 1/2 tasak sütőpor
  • a krémhez:

  • 30+10 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl habtejszín
  • 12 dkg porcukor
  • 2 tasak habfixáló
  • 1 tasak zselatinfix
  • 2 kiskanál citromlé
  • a tetejére:

  • 2 tasak piros tortazselé
  • kristálycukor
  • víz vagy gyümölcslé vagy befőttlé

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vizet és az olajat.
  2. A fehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan a sárga habhoz vegyítjük.
  3. A piskótamasszát sütőpapírral bélelt - ha van kikapcsolható karimájú - tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A krémhez 30 dkg epret botmixerrel pürésítünk. A tejszínhabot a cukorral és a habfixálókkal felverjük.
  5. Az eperpürébe belekeverjük a zselatinfixet és a citromlét, végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  6. A tepsit, amiben a piskótát sütöttük kibéleljük folpackkal úgy, hogy az oldalára is jusson. Belehelyezzük a piskótalapot, és rákenjük az eperkrém felét. A maradék 10 dkg epret apróra vágjuk, és a krém tetejére szórjuk. Rákanalazzuk az eperkrém másik felét és elsimítjuk.
  7. Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen. A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, és a kihűlt süteményre öntjük.