Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
- a mázhoz:
Elkészítés
- A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg kristálycukorral és 10 evőkanál vízzel.
- A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
- A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
- Sütőpapírral bélelt (kb. 20*30 cm-es) tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon (légkeveréses 165 fok) megsütjük.
- A krémhez a diót a tejben megfőzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
- A megsült tészta tetejét megkenjük a rummal, majd a diókrémmel. Egy-két órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul.
- A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd a langyos mázat a meghűlt diókrém tetején elsimítjuk.
Mennyiség:
1 személyre