Darázsfészek

Darázsfészek

Hozzávalók

0/15Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez:
  • a lekenéshez:
  • az öntéshez:

Elkészítés

0/7Utasítások
  • Az élesztőt fél dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a tésztához való anyagokkal összegyúrjuk,
  • A jól kidolgozott tésztát kb. egy órát kelesztjük.
  • Közben töltelék hozzávalóit kikeverjük.
  • Ha a tészta megkelt, gyengén átgyúrjuk, és fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és megkenjük a diós töltelékkel.
  • A tésztát felcsavarjuk, majd 3 cm széles szeletekre vágjuk. A tekercseket - egymástól kissé távolabb - sütőpapírral vagy szilikonlappal kibélelt tepsibe fektetjük, tetejüket felvert tojással megkenjük, nagy szemű kristálycukorral megszórjuk, majd 50 fokos sütőben további félórát kelesztjük.
  • Kelesztés után a sütő ajtaját nem nyitjuk ki, a hőfokot 180 fokra állítjuk, és a süteményt aranysárgára sütjük.
  • Ha a tészta megsült meglocsoljuk a tej, cukor és vaníliás cukor keverékével, és a tésztát még pár percig a sütőben hagyjuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Összesen 5 068 kcal