
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
- a lekenéshez:
- az öntéshez:
Elkészítés
- Az élesztőt fél dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a tésztához való anyagokkal összegyúrjuk,
- A jól kidolgozott tésztát kb. egy órát kelesztjük.
- Közben töltelék hozzávalóit kikeverjük.
- Ha a tészta megkelt, gyengén átgyúrjuk, és fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és megkenjük a diós töltelékkel.
- A tésztát felcsavarjuk, majd 3 cm széles szeletekre vágjuk. A tekercseket - egymástól kissé távolabb - sütőpapírral vagy szilikonlappal kibélelt tepsibe fektetjük, tetejüket felvert tojással megkenjük, nagy szemű kristálycukorral megszórjuk, majd 50 fokos sütőben további félórát kelesztjük.
- Kelesztés után a sütő ajtaját nem nyitjuk ki, a hőfokot 180 fokra állítjuk, és a süteményt aranysárgára sütjük.
- Ha a tészta megsült meglocsoljuk a tej, cukor és vaníliás cukor keverékével, és a tésztát még pár percig a sütőben hagyjuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Összesen 5 068 kcal