Darázsfészek
Hozzávalók
a tésztához:
-
40
dkg
liszt
-
1
db
tojás
-
2
dkg
élesztő
-
7
dkg
margarin
-
5
dkg
cukor
-
1,5
dl
langyos tej
-
1
db
citrom reszelt héja
a töltelékhez:
-
15
dkg
cukor
-
10
dkg
margarin
-
20
dkg
darált dió
a lekenéshez:
-
1
db
tojás
-
nagyszemű kristálycukor
az öntéshez:
-
1
dl
tej
-
5
dkg
cukor
-
1
tasak
vaníliás cukor
Elkészítés
-
Az élesztőt fél dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a tésztához való anyagokkal összegyúrjuk,
-
A jól kidolgozott tésztát kb. egy órát kelesztjük.
-
Közben töltelék hozzávalóit kikeverjük.
-
Ha a tészta megkelt, gyengén átgyúrjuk, és fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és megkenjük a diós töltelékkel.
-
A tésztát felcsavarjuk, majd 3 cm széles szeletekre vágjuk. A tekercseket - egymástól kissé távolabb - sütőpapírral vagy szilikonlappal kibélelt tepsibe fektetjük, tetejüket felvert tojással megkenjük, nagy szemű kristálycukorral megszórjuk, majd 50 fokos sütőben további félórát kelesztjük.
-
Kelesztés után a sütő ajtaját nem nyitjuk ki, a hőfokot 180 fokra állítjuk, és a süteményt aranysárgára sütjük.
-
Ha a tészta megsült meglocsoljuk a tej, cukor és vaníliás cukor keverékével, és a tésztát még pár percig a sütőben hagyjuk.