Darázsfészek

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 7 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 db citrom reszelt héja
  • a töltelékhez:

  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg darált dió
  • a lekenéshez:

  • 1 db tojás
  • nagyszemű kristálycukor
  • az öntéshez:

  • 1 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés

  1. Az élesztőt fél dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a tésztához való anyagokkal összegyúrjuk,
  2. A jól kidolgozott tésztát kb. egy órát kelesztjük.
  3. Közben töltelék hozzávalóit kikeverjük.
  4. Ha a tészta megkelt, gyengén átgyúrjuk, és fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és megkenjük a diós töltelékkel.
  5. A tésztát felcsavarjuk, majd 3 cm széles szeletekre vágjuk. A tekercseket - egymástól kissé távolabb - sütőpapírral vagy szilikonlappal kibélelt tepsibe fektetjük, tetejüket felvert tojással megkenjük, nagy szemű kristálycukorral megszórjuk, majd 50 fokos sütőben további félórát kelesztjük.
  6. Kelesztés után a sütő ajtaját nem nyitjuk ki, a hőfokot 180 fokra állítjuk, és a süteményt aranysárgára sütjük.
  7. Ha a tészta megsült meglocsoljuk a tej, cukor és vaníliás cukor keverékével, és a tésztát még pár percig a sütőben hagyjuk.
Recept megjegyzései

Összesen 5 068 kcal