Csülök pékné módra

Csülök pékné módra

Hozzávalók

0/17Hozzávalók
  • a körethez:
  • a kenegetéshez:

Elkészítés

0/9Utasítások
  • A csülköt/csülköket megmossuk, alaposan megtisztítjuk, és annyi forrásban lévő vízbe tesszük, hogy jól ellepje.
  • Hozzáadjuk a sót, szemes borsot, a megtisztított vörös- és fokhagymát, a babérlevelet és a borókabogyót.
  • Puhára főzzük, ezután a csülköt a léből kiemeljük, a csontokat kivesszük, és a húsos felét borssal, ételízesítővel megszórjuk.
  • Amíg a csülök fő, megtisztítjuk a krumplit és a hagymát.
  • A krumplit felkockázzuk, meglocsoljuk kevés olajjal.
  • Megszórjuk majorannával, vegetával, borssal, és alaposan összeforgatjuk. (Sózni csak akkor kell, ha a vegetától nem elég sós.)
  • A csülök bőrét bekockázzuk, és kiolajozott vagy kizsírozott tepsibe fektetjük, a húsos felével lefelé.
  • A fűszeres burgonyát és a negyedekre vágott vöröshagymát a csülök mellé rendezzük.
  • A csülköt meglocsoljuk a borral, tetejére fektetjük a beirdalt szalonna szeleteket, és 180 fokos sütőben (légkeveréses 170 fok) kb. 1 órát sütjük, miközben a húst és a köretet a hús szaftjával többször locsolgatjuk, hogy ropogós pirosra süljön.
Mennyiség: 1 személyre