Csörögefánk 4.

Hozzávalók

0/7Hozzávalók

Elkészítés

0/2Utasítások
  • A porcukorral és sóval elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, végül a tejfölt és a rumot, majd lisztezett felületen jól kidolgozzuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk és 15 percre a hűtőbe tesszük.
  • Pihentetés után a lisztezett deszkán, kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Egy éles késsel a tésztát téglalapokra vágjuk, majd a közepükön egy hosszanti bemetszést ejtünk. A téglalapok egyik sarkát áthúzzuk a bevágáson. Ezután a felforrósított olajban egyszer megforgatva, aranyszínűre sütjük a fánkokat. A kisült csörögéket, még melegen megszórjuk porcukorral. Tálaláskor lekvárt kínálhatunk hozzá.
Mennyiség: 1 személyre