Hozzávalók
- a panírozáshoz:
Elkészítés
- A száraztésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, de a tészta főzőlevéből egy keveset félreteszünk.
- A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, majd kukorica- vagy búzalisztben megforgatjuk, és az olívaolajon mindkét oldalát megpirítjuk. Közben megborsozzuk, és a pirítás vége felé rászórjuk az apróra vágott fokhagymát.
- Felöntjük a tejszínnel, valamint két merőkanál tészta főzőlével. (Ha éppen van, a főzőlé helyett használhatunk húslevest is.) Ízesítjük őrölt borssal, - ha szükséges sóval -, valamint a kapribogyóval és a citromlével.
- Lefedve, néhány perc alatt a húst puhára pároljuk, ha szükséges, pótoljuk az elfőtt folyadékot főzőlével vagy húslevessel. Tálaláskor a mártást a főtt tésztára szedjük, és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Mennyiség:
1 személyre