Hozzávalók
- a kenéshez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A hozzávalókat kenyérsütőgépben megdagasztjuk és kelesztjük, vagy az élesztőt kevés langyos-cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk, és letakarva, langyos helyen kb. fél órát kelesztjük.
- Egy kb. 14 cm átmérőjű, 12 cm magas egyenes falú, mázas cserepet (kaspó) zsírral vagy vajjal vékonyan kikenünk. A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, cipóvá formáljuk, és a cserépbe tesszük.
- Letakarva kb. félórát újrakelesztjük, majd a tetejét a felolvasztott zsiradékkal, valamint a tojással lekenjük, és megszórjuk a sóval, valamint a köménnyel. Közben a sütőt 170 fokra előmelegítjük, és alsó bordamagasságon a cipót 40 percig sütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
kb. 60 dkg/2 170 kcal, 10 dkg/361 kcal