Cserepes cipó

Cserepes cipó

Hozzávalók

0/13Hozzávalók
  • a kenéshez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A hozzávalókat kenyérsütőgépben megdagasztjuk és kelesztjük, vagy az élesztőt kevés langyos-cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk, és letakarva, langyos helyen kb. fél órát kelesztjük.
  • Egy kb. 14 cm átmérőjű, 12 cm magas egyenes falú, mázas cserepet (kaspó) zsírral vagy vajjal vékonyan kikenünk. A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, cipóvá formáljuk, és a cserépbe tesszük.
  • Letakarva kb. félórát újrakelesztjük, majd a tetejét a felolvasztott zsiradékkal, valamint a tojással lekenjük, és megszórjuk a sóval, valamint a köménnyel. Közben a sütőt 170 fokra előmelegítjük, és alsó bordamagasságon a cipót 40 percig sütjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 60 dkg/2 170 kcal, 10 dkg/361 kcal