Csepeli szezámos kenyér

Csepeli szezámos kenyér

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
  • a lekenéshez és szóráshoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A fenti anyagokat az alábbi sorrendben helyezzük a kenyérsütőgépbe: Először beleöntjük az ecettel elkevert langyos vizet, erre ráöntjük a sikérrel elkevert lisztet. Majd a liszt tetejére külön-külön kupacba helyezzük az olajat, a sót, a cukrot és az élesztőt. (Vigyázzunk, hogy az élesztő semmiféle folyadékkal ne érintkezzen!)
  • Programozás: normál, sötét (dunkel) szín I. méret
  • A sütés megkezdése előtt (maradék idő 1 óra) a tetejét felvert tojással megkenjük, és szezámmaggal megszórjuk.
  • Ha kész, a sütőformát kivesszük, 15 percig a formában hagyjuk, majd utána kiborítjuk, tortarácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

A kiskanál = a géphez adott kismérővel
Az evőkanál = a géphez adott nagymérővel