Csepeli szezámos kenyér

Hozzávalók

  • 350 ml langyos víz
  • 45 dkg finomliszt (BL55)
  • 15 dkg rétesliszt (BFF55)
  • 5 dkg rozsliszt (RL90)
  • 2 kiskanál cukor
  • 2 kiskanál
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 1/2 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 kiskanál porélesztő
  • 1 evőkanál búzasikér
  • a lekenéshez és szóráshoz:

  • 1 db felvert tojás
  • szezámmag

Elkészítés

  1. A fenti anyagokat az alábbi sorrendben helyezzük a kenyérsütőgépbe: Először beleöntjük az ecettel elkevert langyos vizet, erre ráöntjük a sikérrel elkevert lisztet. Majd a liszt tetejére külön-külön kupacba helyezzük az olajat, a sót, a cukrot és az élesztőt. (Vigyázzunk, hogy az élesztő semmiféle folyadékkal ne érintkezzen!)
  2. Programozás: normál, sötét (dunkel) szín I. méret
  3. A sütés megkezdése előtt (maradék idő 1 óra) a tetejét felvert tojással megkenjük, és szezámmaggal megszórjuk.
  4. Ha kész, a sütőformát kivesszük, 15 percig a formában hagyjuk, majd utána kiborítjuk, tortarácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Recept megjegyzései

A kiskanál = a géphez adott kismérővel Az evőkanál = a géphez adott nagymérővel