Hozzávalók
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A tejet 1,25 dl vízzel, a vajjal, a kristálycukorral és egy csipet sóval felforraljuk. Belekeverjük a lisztet, és kis lángon addig kevergetjük, amíg a massza elválik az edény falától (kb. 2 perc). Keverőtálba tesszük, és folyamatosan kevergetve, a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
- A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tésztát egy csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük, és egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre, kb. 4 cm átmérőjű halmokat nyomunk úgy, hogy legalább 1 cm maradjon közöttük. (A tészta sütés közben kiterjed, és kitölti a réseket.) A sütőben, a középső rácson, 20 percig, majd a hőmérsékletet 180 fokra csökkentve, további 30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
- Közben elkészítjük a krémet. A lime-okat alaposan megmossuk, kettő héját lereszeljük, és valamennyi levét kipréseljük. A zselatint 3 evőkanál hideg vízben elkeverjük, állni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot elkeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. A citromok levét hozzáöntjük a zselatinhoz, és felforraljuk. Belekeverjük a rumot/aromát, kissé hűlni hagyjuk, majd a joghurthoz keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is. Hűtőbe tesszük.
- Ha a tészta kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, és a krémet az alsó részén egyenletesen elosztjuk. Rárakjuk a tetejét, és finoman lenyomkodjuk. Egy órára hűtőszekrénybe rakjuk, amíg a krém megszilárdul. Tálaláskor megszórjuk porcukorral, és 30 kis négyzetre vágjuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
összesen: 30 db/3 510 kcal, 1 db/117 kcal