Hozzávalók
-
a húspogácsához:
- az összeállításhoz:
Elkészítés
- A darált marhahúst jól összegyúrjuk a sóval, borssal, a nagyon apróra vágott vöröshagymával, a tojással, a mustárral és a ketchuppal, ha szükséges beletesszük a zsemlemorzsát is.
- 8 db húspogácsát készítünk belőle, melynek mindkét oldalát megkenjük olajjal, és kb. 1-2 órára – fóliával letakarva – a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
- Kiolajozott teflonserpenyőben, alacsony fokozaton mindkét oldalát (kb. 8-8 perc) pirosra sütjük.
- A hamburger zsemléket/puffancsokat kettévágjuk, sütőben, vagy mikróban előmelegítjük, rátesszük a salátalevelet, a forró hamburgert, a lapkasajtot (mely ráolvad a forró húspogácsára) hagyma- és uborkaszeleteket, mustárt és ketchupot.
Mennyiség:
1 személyre