Cheeseburger
Hozzávalók
a húspogácsához:
-
50
dkg
darált, sovány marhahús
(fekete-, fehérpecsenye, comb, hátszín, stb.)
-
1
fej
vöröshagyma
-
2
evőkanál
mustár
-
2
evőkanál
ketchup
-
1
db
tojás
-
1-2
evőkanál
zsemlemorzsa
(ha a massza túl laza lenne)
-
só
-
őrölt bors
-
kevés olaj
az összeállításhoz:
-
8
db
hamburger zsemle vagy puffancs
-
8
db
lapkasajt
(cheddar, eidami, stb)
-
kígyóuborka szeletek
-
lilahagyma szeletek
-
salátalevelek
(jég-, római-, vagy fejessaláta)
-
mustár
-
ketchup
Elkészítés
-
A darált marhahúst jól összegyúrjuk a sóval, borssal, a nagyon apróra vágott vöröshagymával, a tojással, a mustárral és a ketchuppal, ha szükséges beletesszük a zsemlemorzsát is.
-
8 db húspogácsát készítünk belőle, melynek mindkét oldalát megkenjük olajjal, és kb. 1-2 órára – fóliával letakarva – a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
-
Kiolajozott teflonserpenyőben, alacsony fokozaton mindkét oldalát (kb. 8-8 perc) pirosra sütjük.
-
A hamburger zsemléket/puffancsokat kettévágjuk, sütőben, vagy mikróban előmelegítjük, rátesszük a salátalevelet, a forró hamburgert, a lapkasajtot (mely ráolvad a forró húspogácsára) hagyma- és uborkaszeleteket, mustárt és ketchupot.