Cézár saláta

Cézár saláta

Hozzávalók

0/23Hozzávalók
  • az öntethez: (1. változat)
  • az öntethez: (2. változat)
  • a díszítéshez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A fokhagyma gerezdeket finomra felaprítjuk.
  • A toastkenyeret vagy a zsemleszeleteket egyforma, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, majd 2 evőkanál felhevített olajon kb. 2 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a vajat vagy a margarint és az aprított fokhagyma felét, és kb. 2 percig tovább pirítjuk. (Vigyázzunk, hogy a kockák ne égjenek meg!) Ezt követően a kockákat kiszedjük és hűlni hagyjuk.
  • A csirkemellfilét vékony csíkokra szeleteljük, és a másik 2 evőkanál olajon, a maradék fokhagymával, közepes hőfokon, kevergetve kb. 4-5 perc alatt megsütjük. Levesszük a tűzről, sózzuk és borsozzuk, kiszedjük és hűlni hagyjuk.
  • Az öntethez botmixerrel vagy turmixgéppel először a tojást a lassan csurgatott olajjal - tejföl sűrűségűre -, majd a többi hozzávalóval összekeverjük.
  • A salátaleveleket vékony csíkokra metéljük, tálkákba szétosztjuk, a húscsíkokkal és a pirított kenyér-/zsemlekockákkal megszórjuk, majd öntetet merünk rá. Reszelt sajttal meghintjük, és citromkarikákkal díszítjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Ha a salátát a 2. változattal készítjük a salátára több reszelt sajtot tegyünk, vagy feta sajttal is gazdagíthatjuk.