
Hozzávalók
- az öntethez: (1. változat)
- az öntethez: (2. változat)
- a díszítéshez:
Elkészítés
- A fokhagyma gerezdeket finomra felaprítjuk.
- A toastkenyeret vagy a zsemleszeleteket egyforma, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, majd 2 evőkanál felhevített olajon kb. 2 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a vajat vagy a margarint és az aprított fokhagyma felét, és kb. 2 percig tovább pirítjuk. (Vigyázzunk, hogy a kockák ne égjenek meg!) Ezt követően a kockákat kiszedjük és hűlni hagyjuk.
- A csirkemellfilét vékony csíkokra szeleteljük, és a másik 2 evőkanál olajon, a maradék fokhagymával, közepes hőfokon, kevergetve kb. 4-5 perc alatt megsütjük. Levesszük a tűzről, sózzuk és borsozzuk, kiszedjük és hűlni hagyjuk.
- Az öntethez botmixerrel vagy turmixgéppel először a tojást a lassan csurgatott olajjal - tejföl sűrűségűre -, majd a többi hozzávalóval összekeverjük.
- A salátaleveleket vékony csíkokra metéljük, tálkákba szétosztjuk, a húscsíkokkal és a pirított kenyér-/zsemlekockákkal megszórjuk, majd öntetet merünk rá. Reszelt sajttal meghintjük, és citromkarikákkal díszítjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Ha a salátát a 2. változattal készítjük a salátára több reszelt sajtot tegyünk, vagy feta sajttal is gazdagíthatjuk.