Cézár saláta kicsit másképp

Cézár saláta kicsit másképp

Hozzávalók

0/14Hozzávalók
    A salátához:
  • Az öntethez:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A fokhagymagerezdeket finomra felaprítjuk.
  • A zsemléket egyforma, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, majd 2 evőkanál felhevített olajon kb. 2 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  • Hozzáadjuk a vajat vagy a margarint és az aprított fokhagymát, és kb. 2 percig tovább pirítjuk. (Vigyázzunk, hogy a kockák ne égjenek meg!) Ezt követően a kockákat kiszedjük és hűlni hagyjuk.
  • Az öntethez botmixerrel vagy turmixgéppel először a tojást a lassan csurgatott olajjal - tejföl sűrűségűre -, majd a többi hozzávalóval összekeverjük.
  • A salátaleveleket vékony csíkokra metéljük, tálkákba szétosztjuk, a kacsamell szeletekkel és a pirított zsemlekockákkal megszórjuk, majd öntetet locsolunk rá.
  • Sajtforgáccsal, mogyoróval és citromkarikákkal díszítjük.
Mennyiség: 1 személyre