Cézár saláta kicsit másképp
Hozzávalók
A salátához:
-
3
gerezd
fokhagyma
-
2
db
kissé szikkadt zsemle
-
2
evőkanál
olaj
-
1
evőkanál
vaj vagy margarin
-
25
dkg
vékonyra szeletelt sült kacsamell
-
1
db
jégsaláta
Az öntethez:
-
1
db
egész tojás
-
1
db
tojás sárgája
-
1,5
dl
olívaolaj
-
1/2
db
citrom leve
-
2
db
nagy gerezd reszelt fokhagyma
-
3
db
szardella
-
5
dkg
sajtforgács
-
2
evőkanál
durvára tört mogyoró
Elkészítés
-
A fokhagymagerezdeket finomra felaprítjuk.
-
A zsemléket egyforma, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, majd 2 evőkanál felhevített olajon kb. 2 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
-
Hozzáadjuk a vajat vagy a margarint és az aprított fokhagymát, és kb. 2 percig tovább pirítjuk. (Vigyázzunk, hogy a kockák ne égjenek meg!) Ezt követően a kockákat kiszedjük és hűlni hagyjuk.
-
Az öntethez botmixerrel vagy turmixgéppel először a tojást a lassan csurgatott olajjal - tejföl sűrűségűre -, majd a többi hozzávalóval összekeverjük.
-
A salátaleveleket vékony csíkokra metéljük, tálkákba szétosztjuk, a kacsamell szeletekkel és a pirított zsemlekockákkal megszórjuk, majd öntetet locsolunk rá.
-
Sajtforgáccsal, mogyoróval és citromkarikákkal díszítjük.