Burgonyafőzelék

Burgonyafőzelék

Hozzávalók

0/9Hozzávalók
  • ízlés szerint:

Elkészítés

0/7Utasítások
  • A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, karikára, (vagy aki úgy szereti, kisebb kockákra) vágjuk, a sóval, babérlevéllel majdnem puhára főzzük.
  • A zsiradékon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet, és világos, zsemleszínű rántást készítünk.
  • A tűzről levéve egy kevés pirospaprikát adunk hozzá.
  • A rántást hidegvízzel felengedjük, simára keverjük, majd a burgonyához adjuk.
  • Ecettel - ha még szükséges - sóval ízesítjük, és készre főzzük.
  • Ha a főzelék kissé már meghűlt hozzákeverjük a tejfölt.
  • Tetszés szerinti feltéttel tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre