Burgonyafőzelék

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 6 dkg liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 doboz tejföl
  • ízlés szerint:

  • babérlevél
  • ecet
  • pirospaprika
  • olaj vagy zsír (a rántáshoz)

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, karikára, (vagy aki úgy szereti, kisebb kockákra) vágjuk, a sóval, babérlevéllel majdnem puhára főzzük.
  2. A zsiradékon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet, és világos, zsemleszínű rántást készítünk.
  3. A tűzről levéve egy kevés pirospaprikát adunk hozzá.
  4. A rántást hidegvízzel felengedjük, simára keverjük, majd a burgonyához adjuk.
  5. Ecettel - ha még szükséges - sóval ízesítjük, és készre főzzük.
  6. Ha a főzelék kissé már meghűlt hozzákeverjük a tejfölt.
  7. Tetszés szerinti feltéttel tálaljuk.