Hozzávalók
Elkészítés
- A húst előző nap bepácoljuk: a húst megmossuk, melléteszünk egy felkarikázott vöröshagymát, a fokhagyma gerezdeket, a babérlevelet, a borókabogyót, 10-15 szem borsot.
- Beletesszük egy nylontasakba, ráöntünk 2 dl vörösbort, a tasak száját elkötjük, egy mélyebb tálba helyezzük, és egy napra a hűtőbe tesszük.
- Másnap a húst a pácból kiemeljük, szárazra töröljük, és kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
- A maradék két fej hagymát felaprózzuk, a szalonnát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, megpirítjuk, hozzáadjuk a zsírt, a hagymát és üvegesre fonnyasztjuk.
- Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, rádobjuk a húskockákat.
- Visszatéve a tűzre 2-3 percig pirítjuk.
- A paradicsomot, paprikát megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, és a húshoz adjuk.
- Hozzáöntjük a maradék bort, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. (Ha szükséges, a folyadékot borral, vagy vízzel pótoljuk. Az étel vaddisznó-, valamint marhahúsból is elkészíthető.)
- Köretként nokedlit/tarhonyát készítünk hozzá.
Mennyiség:
1 személyre