Boccaccio szelet

Boccaccio szelet

Hozzávalók

0/15Hozzávalók
    a tésztához:
  • a krémhez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a többi hozzávalóval kikeverjük, majd a habot apránként, óvatosan beleforgatjuk.
  • Egy kb. 20x28 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a piskótamasszát belesimítjuk.
  • 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, középső bordarácson kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  • A krémhez a margarint a kétféle cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A rumot a vizet forróra melegítjük, elkeverjük benne a nescafét, majd amikor kihűlt, apránként a vajas krémhez adjuk.
  • A kihűlt tésztára rákenjük a kávékrémet, egyenletesre simítjuk, majd a tetejét a pörkölt, tört dióval megszórjuk.
  • Tálalás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 18 szelet/5 448 kcal, 1 szelet/302 kcal