
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a többi hozzávalóval kikeverjük, majd a habot apránként, óvatosan beleforgatjuk.
- Egy kb. 20x28 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a piskótamasszát belesimítjuk.
- 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, középső bordarácson kb. 20 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez a margarint a kétféle cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A rumot a vizet forróra melegítjük, elkeverjük benne a nescafét, majd amikor kihűlt, apránként a vajas krémhez adjuk.
- A kihűlt tésztára rákenjük a kávékrémet, egyenletesre simítjuk, majd a tetejét a pörkölt, tört dióval megszórjuk.
- Tálalás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
kb. 18 szelet/5 448 kcal, 1 szelet/302 kcal