Boccaccio szelet

   

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 8 dkg rétesliszt
  • 15 dkg pörkölt, darált dió
  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 4 evőkanál víz
  • 1/2 tasak sütőpor
  • csipet
  • a krémhez:

  • 25 dkg Ráma margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 tasak 3:1-ben nescafé (17.5 gr-os)
  • 2 cl rum
  • 2 cl víz
  • a szóráshoz:

  • 5 dkg pörkölt, durvára tört diő

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a többi hozzávalóval kikeverjük, majd a habot apránként, óvatosan beleforgatjuk.
  2. Egy kb. 20x28 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a piskótamasszát belesimítjuk.
  3. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, középső bordarácson kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémhez a margarint a kétféle cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A rumot a vizet forróra melegítjük, elkeverjük benne a nescafét, majd amikor kihűlt, apránként a vajas krémhez adjuk.
  5. A kihűlt tésztára rákenjük a kávékrémet, egyenletesre simítjuk, majd a tetejét a pörkölt, tört dióval megszórjuk.
  6. Tálalás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.
Recept megjegyzései

kb. 18 szelet/5 448 kcal, 1 szelet/302 kcal