Hozzávalók
Elkészítés
- A birsalmákat megmossuk, héjával, magházával együtt felkockázzuk, és kevés vízben kis lángon nagyon puhára pároljuk.
- Ha megpuhult, leszűrjük és passzírozón vagy szitán áttörjük.
- Hozzáadjuk a cukrot, a citromok levét, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg egy kiskanállal tányérra cseppentve rövid idő alatt megdermed.
- A tűzről levéve belekeverjük a durvára összevágott dióbelet, és vízzel kiöblített, vagy folpackkal kibélelt tálkákba kanalazzuk.
- Szellős helyen (kamra) addig szikkasztjuk, amíg megkeményedik.
- Ekkor zsírpapírba csomagoljuk, és felhasználásig hűvös helyen tartjuk. Önmagában édességként fogyasztva, vagy sütemények készítéséhez használjuk fel.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
összesen 7.198 kcal