Birsalmasajt

Birsalmasajt

Hozzávalók

0/4Hozzávalók

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A birsalmákat megmossuk, héjával, magházával együtt felkockázzuk, és kevés vízben kis lángon nagyon puhára pároljuk.
  • Ha megpuhult, leszűrjük és passzírozón vagy szitán áttörjük.
  • Hozzáadjuk a cukrot, a citromok levét, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg egy kiskanállal tányérra cseppentve rövid idő alatt megdermed.
  • A tűzről levéve belekeverjük a durvára összevágott dióbelet, és vízzel kiöblített, vagy folpackkal kibélelt tálkákba kanalazzuk.
  • Szellős helyen (kamra) addig szikkasztjuk, amíg megkeményedik.
  • Ekkor zsírpapírba csomagoljuk, és felhasználásig hűvös helyen tartjuk. Önmagában édességként fogyasztva, vagy sütemények készítéséhez használjuk fel.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

összesen 7.198 kcal