Birsalmasajt

Hozzávalók

  • 2 kg birsalma
  • 1,5 kg kristálycukor
  • 2 db citrom
  • 5 dkg dióbél

Elkészítés

  1. A birsalmákat megmossuk, héjával, magházával együtt felkockázzuk, és kevés vízben kis lángon nagyon puhára pároljuk.
  2. Ha megpuhult, leszűrjük és passzírozón vagy szitán áttörjük.
  3. Hozzáadjuk a cukrot, a citromok levét, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg egy kiskanállal tányérra cseppentve rövid idő alatt megdermed.
  4. A tűzről levéve belekeverjük a durvára összevágott dióbelet, és vízzel kiöblített, vagy folpackkal kibélelt tálkákba kanalazzuk.
  5. Szellős helyen (kamra) addig szikkasztjuk, amíg megkeményedik.
  6. Ekkor zsírpapírba csomagoljuk, és felhasználásig hűvös helyen tartjuk. Önmagában édességként fogyasztva, vagy sütemények készítéséhez használjuk fel.
Recept megjegyzései

összesen 7.198 kcal