Birsalmasajt
Hozzávalók
-
2
kg
birsalma
-
1,5
kg
kristálycukor
-
2
db
citrom
-
5
dkg
dióbél
Elkészítés
-
A birsalmákat megmossuk, héjával, magházával együtt felkockázzuk, és kevés vízben kis lángon nagyon puhára pároljuk.
-
Ha megpuhult, leszűrjük és passzírozón vagy szitán áttörjük.
-
Hozzáadjuk a cukrot, a citromok levét, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg egy kiskanállal tányérra cseppentve rövid idő alatt megdermed.
-
A tűzről levéve belekeverjük a durvára összevágott dióbelet, és vízzel kiöblített, vagy folpackkal kibélelt tálkákba kanalazzuk.
-
Szellős helyen (kamra) addig szikkasztjuk, amíg megkeményedik.
-
Ekkor zsírpapírba csomagoljuk, és felhasználásig hűvös helyen tartjuk. Önmagában édességként fogyasztva, vagy sütemények készítéséhez használjuk fel.