
Hozzávalók
Elkészítés
- A karajszeleteket kevés olajban készre sütjük, majd a visszamaradt olajban a kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk. (Ha nagyon sok szalonnazsír sülne ki, kanállal szedjünk le belőle.)
- A megpirított szalonnakockákra rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, babérlevelet, mustárt, borsot, meghintjük a liszttel, felengedjük tejszínnel és vízzel.
- Az ecetes uborkákat kockára vágjuk, hozzáadjuk a raguhoz, majd az egészet mártás sűrűségűre főzzük.
- Köretnek spagettit vagy penne tésztát, esetleg rizst kínálunk hozzá. (A kifőtt tésztához felhasználhatjuk – ha van – a felesleges szalonnazsírt.)
- Karaj helyett csirkével is készíthetjük. (A csirkemelleket süthetjük serpenyőben, de csirkecombokat sütőben, alufólia alatt süssük készre.)
Mennyiség:
1 személyre