Bajor sertés- vagy csirkeszelet

Bajor sertés- vagy csirkeszelet

Hozzávalók

0/11Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A karajszeleteket kevés olajban készre sütjük, majd a visszamaradt olajban a kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk. (Ha nagyon sok szalonnazsír sülne ki, kanállal szedjünk le belőle.)
  • A megpirított szalonnakockákra rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, babérlevelet, mustárt, borsot, meghintjük a liszttel, felengedjük tejszínnel és vízzel.
  • Az ecetes uborkákat kockára vágjuk, hozzáadjuk a raguhoz, majd az egészet mártás sűrűségűre főzzük.
  • Köretnek spagettit vagy penne tésztát, esetleg rizst kínálunk hozzá. (A kifőtt tésztához felhasználhatjuk – ha van – a felesleges szalonnazsírt.)
  • Karaj helyett csirkével is készíthetjük. (A csirkemelleket süthetjük serpenyőben, de csirkecombokat sütőben, alufólia alatt süssük készre.)
Mennyiség: 1 személyre