Bajor sertés- vagy csirkeszelet

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj vagy csirkecomb vagy csirkemell
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg ecetes uborka
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • mustár
  • babérlevél
  • olaj

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kevés olajban készre sütjük, majd a visszamaradt olajban a kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk. (Ha nagyon sok szalonnazsír sülne ki, kanállal szedjünk le belőle.)
  2. A megpirított szalonnakockákra rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, babérlevelet, mustárt, borsot, meghintjük a liszttel, felengedjük tejszínnel és vízzel.
  3. Az ecetes uborkákat kockára vágjuk, hozzáadjuk a raguhoz, majd az egészet mártás sűrűségűre főzzük.
  4. Köretnek spagettit vagy penne tésztát, esetleg rizst kínálunk hozzá. (A kifőtt tésztához felhasználhatjuk – ha van – a felesleges szalonnazsírt.)
  5. Karaj helyett csirkével is készíthetjük. (A csirkemelleket süthetjük serpenyőben, de csirkecombokat sütőben, alufólia alatt süssük készre.)