Bajor sertés- vagy csirkeszelet
Hozzávalók
-
60
dkg
sertéskaraj vagy csirkecomb vagy csirkemell
-
10
dkg
füstölt szalonna
-
20
dkg
ecetes uborka
-
2
dl
tejszín
-
5
dkg
liszt
-
1
fej
vöröshagyma
-
só
-
őrölt bors
-
mustár
-
babérlevél
-
olaj
Elkészítés
-
A karajszeleteket kevés olajban készre sütjük, majd a visszamaradt olajban a kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk. (Ha nagyon sok szalonnazsír sülne ki, kanállal szedjünk le belőle.)
-
A megpirított szalonnakockákra rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, babérlevelet, mustárt, borsot, meghintjük a liszttel, felengedjük tejszínnel és vízzel.
-
Az ecetes uborkákat kockára vágjuk, hozzáadjuk a raguhoz, majd az egészet mártás sűrűségűre főzzük.
-
Köretnek spagettit vagy penne tésztát, esetleg rizst kínálunk hozzá. (A kifőtt tésztához felhasználhatjuk – ha van – a felesleges szalonnazsírt.)
-
Karaj helyett csirkével is készíthetjük. (A csirkemelleket süthetjük serpenyőben, de csirkecombokat sütőben, alufólia alatt süssük készre.)