Bableves

Bableves

Hozzávalók

0/16Hozzávalók
  • a csipetkéhez:

Elkészítés

0/10Utasítások
  • A tarkababot előző este beáztatjuk.
  • Másnap a vizet leöntjük róla és 3 liter sós vízzel feltesszük főzni.
  • Beletesszük a vöröshagymát, a TV paprikát, a hasábokra vágott zöldséget és a zellerzöldet.
  • Amikor a bab félpuhára megfőtt, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott kolbászt.
  • Közben 1 tojásból, pici sóval és annyi liszttel, hogy jó kemény tésztát kapjunk, összeállítjuk a csipetkét, és egy tálcára kicsipkedjük.
  • Mikor már majdnem puhára főtt a bab, elkészítjük a rántást.
  • Egy kislábosban kevés olajat vagy zsírt forrósítunk, beleteszünk kb. 2 evőkanál lisztet és zsemleszínűre pirítjuk.
  • Hozzáadjuk a megtisztított és lereszelt fokhagymát, mellyel pár másodpercig sütjük. (Vigyázzunk, nehogy megégjen!)
  • A tűzről levéve rászórunk egy evőkanál pirospaprikát. és hideg vízzel felengedjük, majd a bablevesbe keverjük.
  • Hozzáadjuk a csipetkéket és az apróra vágott petrezselymet is, addig főzzük, míg a csipetke meg nem puhul.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

8 adag/2794 kcal, 1 adag/349 kcal