Hozzávalók
- a csipetkéhez:
Elkészítés
- A tarkababot előző este beáztatjuk.
- Másnap a vizet leöntjük róla és 3 liter sós vízzel feltesszük főzni.
- Beletesszük a vöröshagymát, a TV paprikát, a hasábokra vágott zöldséget és a zellerzöldet.
- Amikor a bab félpuhára megfőtt, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott kolbászt.
- Közben 1 tojásból, pici sóval és annyi liszttel, hogy jó kemény tésztát kapjunk, összeállítjuk a csipetkét, és egy tálcára kicsipkedjük.
- Mikor már majdnem puhára főtt a bab, elkészítjük a rántást.
- Egy kislábosban kevés olajat vagy zsírt forrósítunk, beleteszünk kb. 2 evőkanál lisztet és zsemleszínűre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a megtisztított és lereszelt fokhagymát, mellyel pár másodpercig sütjük. (Vigyázzunk, nehogy megégjen!)
- A tűzről levéve rászórunk egy evőkanál pirospaprikát. és hideg vízzel felengedjük, majd a bablevesbe keverjük.
- Hozzáadjuk a csipetkéket és az apróra vágott petrezselymet is, addig főzzük, míg a csipetke meg nem puhul.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
8 adag/2794 kcal, 1 adag/349 kcal