Angol szelet

Angol szelet

Hozzávalók

0/13Hozzávalók
    a tésztához:
  • a krémhez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a 6 db tojást. Jól kikeverjük, és 3 részre osztjuk.
  • Az egyik adaghoz hozzákeverjük a kakaóport, a másikhoz a vérnarancsaromát. Sütőpapírral kibélelt tepsiben (kb. 28*22 cm), 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, a lapokat külön-külön (kb. 12-15 perc alatt) megsütjük.
  • Kihűlés után megtöltjük a vaníliás krémmel. Ehhez a tejben a lisztet csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük, és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a főzött tejmártást, és robotgéppel habosra keverjük.
  • Megkenjük vele a tésztalapokat, és a tetejét porcukorral megszórva, szeletekre vágva tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

24 szelet/7760 kcal, 1 szelet/323 kcal