Angol szelet

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 dkg szalakáli
  • 2 csapott evőkanál kakaópor
  • pár csepp vérnarancsaroma
  • a krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 8 dkg liszt
  • 2 tasak vaníliás cukor

Elkészítés

  1. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a 6 db tojást. Jól kikeverjük, és 3 részre osztjuk.
  2. Az egyik adaghoz hozzákeverjük a kakaóport, a másikhoz a vérnarancsaromát. Sütőpapírral kibélelt tepsiben (kb. 28*22 cm), 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, a lapokat külön-külön (kb. 12-15 perc alatt) megsütjük.
  3. Kihűlés után megtöltjük a vaníliás krémmel. Ehhez a tejben a lisztet csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük, és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a főzött tejmártást, és robotgéppel habosra keverjük.
  4. Megkenjük vele a tésztalapokat, és a tetejét porcukorral megszórva, szeletekre vágva tálaljuk.
Recept megjegyzései

24 szelet/7760 kcal, 1 szelet/323 kcal