Almás táska

Almás táska

Hozzávalók

0/17Hozzávalók
    a töltelékhez:
  • a tésztához:
  • a sütéshez:

Elkészítés

0/11Utasítások
  • A tészta hozzávalóit – 2 dkg vaj kivételével - összegyúrjuk, és pihentetés nélkül, kb. 30x30 cm méretű lappá nyújtjuk.
  • A maradék vajjal megkenjük, kevés liszttel megszórjuk, és feltekerjük.
  • Folpackba csavarva kb. 1-1,5 órára a hűtőbe tesszük.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a vajat egy kis lábosban felolvasztjuk.
  • Hozzáadjuk az almát, cukrot, citromlevet, fahéjat, és 5-6 percig pároljuk.
  • A keményítőt a vízzel elkeverjük, hozzáöntjük az almához, és besűrítjük. Félretesszük hűlni.
  • Az összetekert tésztát középen kettévágjuk, és két kb. 60 cm hosszú és 12 cm széles csíkot nyújtunk belőle.
  • 10 cm-es darabokra vágjuk, és 1-1 púpos evőkanál almatölteléket teszünk rá.
  • Először az ujjunkkal körbenyomkodjuk a tésztát, hogy mindenhol jól zárjon, majd egy villával a széleit is lenyomkodjuk.
  • Az olajat felforrósítjuk kb. 150 fokra, és a táskákat világos barnára sütjük benne.
  • Papírtörlőre szedjük, és porcukorral / fahéjas porcukorral meghintjük.
Mennyiség: 1 személyre