
Hozzávalók
-
a töltelékhez:
- a tésztához:
- a sütéshez:
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit – 2 dkg vaj kivételével - összegyúrjuk, és pihentetés nélkül, kb. 30x30 cm méretű lappá nyújtjuk.
- A maradék vajjal megkenjük, kevés liszttel megszórjuk, és feltekerjük.
- Folpackba csavarva kb. 1-1,5 órára a hűtőbe tesszük.
- Közben elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a vajat egy kis lábosban felolvasztjuk.
- Hozzáadjuk az almát, cukrot, citromlevet, fahéjat, és 5-6 percig pároljuk.
- A keményítőt a vízzel elkeverjük, hozzáöntjük az almához, és besűrítjük. Félretesszük hűlni.
- Az összetekert tésztát középen kettévágjuk, és két kb. 60 cm hosszú és 12 cm széles csíkot nyújtunk belőle.
- 10 cm-es darabokra vágjuk, és 1-1 púpos evőkanál almatölteléket teszünk rá.
- Először az ujjunkkal körbenyomkodjuk a tésztát, hogy mindenhol jól zárjon, majd egy villával a széleit is lenyomkodjuk.
- Az olajat felforrósítjuk kb. 150 fokra, és a táskákat világos barnára sütjük benne.
- Papírtörlőre szedjük, és porcukorral / fahéjas porcukorral meghintjük.
Mennyiség:
1 személyre